Auto- of motorschade melden

Heeft u schade aan uw motorrijtuig?

Om uw autoschade in behandeling te kunnen nemen hebben wij een ingevuld schadeformulier nodig.Bij autoschades, zijn er 2 mogelijkheden.

1. U heeft alleen schade aan uw eigen auto of motor, waarbij geen tegenpartij betrokken of bekend is. In dat geval vult u een schadeformulier voor een eenzijdige schade in.

Klik hier voor het schadeformulier eenzijdige schade

2. U heeft schade geleden en/of veroorzaakt, waarbij ook sprake is van tegenpartij. Bij een tegenpartij, kunt u denken aan een ander motorrijtuig, maar het kan ook een ander object (bijvoorbeeld een gebouw of een fiets) of een persoon zijn. Een dergelijke schade meldt u, door een schadeformulier in te vullen, samen met de betreffende tegenpartij (veroorzaker en/of benadeelde). Omdat u dit schadeformulier samen invult, kunt u dit niet op deze website doen. Onderstaand bieden wij u de mogelijkheid, om het schadeformulier te downloaden, zodat u het kunt printen en samen met de tegenpartij kunt invullen.

Klik hier voor het schadeformulier voor schade met tegenpartij

Heeft u al een schadeformulier ingevuld? Dan verzoeken wij u vriendelijk het formulier te scannen en te mailen naar schade@woongarant.nl, of stuur het per post naar:

Woongarant Schadeservice
Postbus 30
1687 ZG Wognum

Autoschade melden kan ook via uw smartphone

Autoschade kunt u zoals hierboven omschreven melden middels het insturen van een schadeformulier. U kunt dit echter ook met uw smartphone doen. De mobiele app kunt u downloaden op uw smartphone als u zoekt op: mobiel schade melden.

Directe schadeafhandeling voor WA-verzekerden

Per 1 juli 2021 starten verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars met het afhandelen van de materiële schade aan particuliere personen- en bestelauto’s van hun eigen WA-verzekerde klanten. Het gaat om klanten waarbij de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig, waarvan die bestuurder aansprakelijk is. Hierdoor kan deze vorm van schade sneller en eenvoudiger worden afgehandeld.

Klik hier voor meer informatie

Uw auto- of ruitschade schade laten herstellen?

Select Autoschade Service

  1. Via Select Autoschade Service wordt met een selecte groep autoschadebedrijven samengewerkt. Afwikkeling via de Select Autoschade Service levert voordeel op. Het eigen risico wordt namelijk verminderd met €150,-. Als u een eigen risico hebt van € 150,- betekent dit dus dat u geen eigen risico hoeft te betalen.
  2. Bij het inschakelen van een autoschadeherstelbedrijf dat niet is aangesloten bij het Select Autoschade Service netwerk, wordt het normale eigen risico in rekening gebracht.

Zoek een aangesloten bedrijf bij u in de buurt

Select Ruitschade Service

  1. Via Select Ruitschade Service wordt met een selecte groep autoruitspecialisten samengewerkt. Afwikkeling via de Select Ruitschade Service levert voordeel op. De voordelen zijn:
    - Geen eigen risico bij reparatie van de schade aan de ruit.
    - Halvering van het eigen risico bij vervanging van de ruit.
  2. Bij het inschakelen van een herstelbedrijf dat niet is aangesloten bij het Select Ruitschade Service netwerk, wordt het normale eigen risico in rekening gebracht.

Zoek een aangesloten bedrijf bij u in de buurt