Cyberdekking

Sinds 1 januari 2022 is standaard in alle bestaande inboedelverzekeringen, en alle nieuw te sluiten inboedelverzekeringen van Woongarant, de Cyberdekking opgenomen. Hiermee kunnen al onze verzekerden met een Woongarant Inboedelverzekering, gebruik maken van de Cyberdekking.

Onderstaand vindt u een animatie, waarin u een uitleg krijgt over deze dekking

Hieronder zetten wij de belangrijkste zaken nog even voor u op een rijtje.

Waarvoor is de Cyberdekking?

Uw computer kan gehackt worden. U kunt dan bijvoorbeeld niet meer bij uw documenten en foto’s of u kunt de computer helemaal niet meer gebruiken. Ook kan hierbij geld van uw bankrekening worden gestolen of er kan misbruik worden gemaakt van uw identiteit. Met de Cyberdekking bieden wij hulp in deze situaties. De verzekering dekt niet alleen schade, maar biedt ook hulp bij cyberincidenten. De dekking geldt niet alleen voor uw desktop en computers, maar bijvoorbeeld ook voor uw tablets en smartphones.

Waar geldt de dekking?

Het maakt voor de Cyberdekking niet uit waar de schade is ontstaan. De dekking geldt dus ook voor schade die ontstaat terwijl u uw apparatuur buitenshuis gebruikt.

De Cyberdekking in het kort:

De Cyberdekking bestaat uit 6 onderdelen:

  • Hulp en advies door de Cyberwacht

  • Dataherstel en verwijderen van malware

  • Vervanging van hardware

  • Diefstal van geld van (bank)rekening (alleen als de bank dit niet vergoedt)

  • Identiteitsdiefstal

  • Hulp bij cyberafpersing (geen vergoeding van losgeld)

Voor de maximale vergoeding per dekking kunt u de polisvoorwaarden raadplegen. U kunt deze voorwaarden terugvinden op www.woongarant.nl/polisvoorwaarden De specifieke voorwaarden voor de Cyberdekking staan in de polisvoorwaarden van de Inboedelverzekering CS2022-01 vermeld onder artikel 6. In deze voorwaarden vindt u ook de specifieke uitsluitingen die van toepassing zijn op de Cyberdekking, waaronder bijvoorbeeld zakelijk gebruik van uw apparatuur en handel in cryptovaluta.