Bouwkundige staat en duurzaamheid

Wanneer u een huis gaat kopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de bouwkundige staat van de woning. Ook een huis dat er op het oog perfect uitziet, kan na een deskundige inspectie gebreken hebben die u op voorhand niet had kunnen vermoeden. Door de bouwkundige staat door een expert te laten beoordelen, en deze beoordeling te laten vastleggen in een rapportage, bent u zeker dat er geen verborgen gebreken zijn die u naderhand voor een nare verrassing kunnen stellen, of versterkt u uw onderhandelingspositie wanneer deze gebreken reeds voor de overdracht van de woning bekend zijn.

Woongarant bouwkundige keuringen

Woongarant biedt de mogelijkheid om de bouwkundige staat van de woning te laten beoordelen. Bouwkundige rapporten van onze partner Perfectkeur worden erkend door de NHG, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen. Het bouwkundig rapport is helder en in begrijpelijke taal geschreven. Voorzien van foto’s, wordt het bouwkundig onderzoek full colour uitgeprint en zowel digitaal als per post naar u verzonden. Klik hier om een voorbeeldrapportage te bekijken. Onderstaand vindt u een video die u een beeld geeft van hoe een bouwkundig onderzoek in zijn werk gaat.

 

Woonwinst Energieadvies

Naast de bouwkundige beoordeling van uw nieuwe woning, is het in deze tijd van stijgende energielasten en met het oog op de toekomst van de aarde zeer zinvol om de mate van duurzaamheid van het huis in kaart te laten brengen. Het Woonwinst Energieadvies is een rapportage die samen met een bouwkundig onderzoek kan worden aangevraagd. Tijdens de keuring vult de inspecteur een aantal vragen in over de huidige duurzaamheid van de woning zoals: beglazing, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en zonnepanelen. Aan de hand van deze antwoorden wordt een rapportage opgesteld op welke onderdelen er kan worden verduurzaamd.

Het uitgangspunt in dit rapport is het Energie Bespaar Budget, dit is een budget waarop iedereen die een hypotheek bezit of afsluit aanspraak kan maken. Bovenop de waarde van de woning kan 6% worden meegefinancierd. De eerste € 9.000,- is hierbij zonder inkomenstoets. Dit bedrag moet dan wel worden ingezet voor energiebesparende maatregelen. Onderstaand vindt u een filmpje met een verdere uitleg over het Woonwinst Energieadvies.

Uw huis verduurzamen

Hoe kunt u in uw woning beginnen? Wat kosten de verbeteringen en wat leveren ze op? En hoeveel subsidie krijgt u? Klik op onderstaande link van de Rijksoverheid en doe de check!

www.verbeterjehuis.nl