Stappenplan

orienteren en zoeken

1. Oriëntatie

Om op onder andere de vraag hoeveel u kunt en wilt lenen voor de aankoop en/of financiering van uw woning een goed antwoord te krijgen, kunt u het beste advies vragen van een professioneel en onafhankelijk hypotheekspecialist. Met het advies, onder andere bestaande uit een budgettering, financieel plan en informatie over de route die u het beste kunt bewandelen bent u gedegen geïnformeerd en kunt u aan de slag.


bezichtigen

2. Bouwkundige keuring

De woning die u aangekocht heeft kan een aantal gebreken vertonen. Met een bouwkundig specialist aan uw zijde weet u direct de staat van de woning en de eventuele kosten die met herstel en/of toekomstig onderhoud gepaard gaan. Dan kunt u daar in uw  financiële opstelling rekening mee houden of in de onderhandelingen de inhoud van het rapport meenemen.


bezichtigen

3. Duurzaam Wonen Plan

Met het Duurzaam Wonen Plan van Woongarant in samenwerking met Perfectkeur krijgt u inzicht in de besparingsmogelijkheden die een woning biedt.

De te nemen maatregelen zijn beoordeeld op hun bouwkundige haalbaarheid. In het rapport wordt overzichtelijk weergegeven wat de investeringen zijn voor het nemen van de energiebesparende maatregelen. Tevens ontvangt u een overzicht van de te behalen besparingen. Het maatwerkadvies bevat ook een energielabel. Klik hier voor een voorbeeldrapport van het Duurzaam Wonen Plan.

Voor meer informatie over deze dienst kunt u kijken op
www.woongarantduurzaamwonen.nl. Daar vindt u ook meer informatie over (groene) energie, zie ook punt 10 in dit stappenplan.


bezichtigen

4. Hypotheek regelen

Net als uw huis, wilt u ook dat uw hypotheek perfect aansluit op uw persoonlijke wensen en situatie. Nu en in de toekomst. Maar het vinden van de juiste hypotheek is niet zo eenvoudig. Het aanbod is onoverzichtelijk en het lijkt wel of er dagelijks meer vormen en varianten bijkomen. Geen wonder dus dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Uw adviseur zet alles op een rijtje en regelt de hypotheek die het beste bij uw situatie past.


bieden

5. Bankgarantie

Nu de koop definitief is, wordt er door de verkopende partij een bankgarantie van 10% van de aankoopprijs verwacht. U kunt tevens kiezen voor een beschermde bankgarantie. Dit product neemt de verplichting van de 10% boete over indien u onverhoopt de woning niet kunt afnemen door bijvoorbeeld werkloosheid of overlijden. Klik hier voor meer informatie over de beschermde bankgarantie.


kopen

6. Woonlastenbescherming bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid

Ook risico’s die u loopt zoals bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of werkloosheid dient u met uw adviseur in kaart te brengen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en u zult de woonlasten bij een eventuele calamiteit moeten kunnen blijven voldoen. Een verzekering die het risico bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid afdekt voorziet in deze behoefte en biedt derhalve veel zekerheid.

Klik hier voor de brochure 2020


kopen

7. Overlijdensrisicoverzekering

Ook bij onverhoopt overlijden van bijvoorbeeld de hoofdkostwinner is het gewenst om de lasten van de huidige woning te kunnen blijven betalen. Er is keuze uit 2 producten, namelijk een overlijdensrisicoverzekering die een uitkering ineens doet, en een nabestaandenrente met een maandelijkse uitkering bij overlijden. Zo weten uw nabestaanden exact waar ze aan toe zijn.

Klik hier voor de brochure 2020


notaris

8. Het verzekeren van uw woning, inboedel en uzelf tegen aansprakelijkheid in één pakket

Uw huis en uw inboedel dienen uiteraard verzekerd te worden. Ook eventuele aansprakelijkheid van u of uw kinderen dient verzekerd te zijn. Met het All In Woonpakket verzekert u zich zeer voordelig tegen de beste voorwaarden.

Klik hier voor de brochure 2020


verhuizen

9. Verbouw Eigen Woningverzekering

Gaat u uw huis verbouwen? Dan is schade aan uw woning tijdens aan- of verbouw mogelijk slechts beperkt verzekerd. Met de Verbouw Eigen Woningverzekering kunt u risico’s als schade aan of diefstal van bouwmaterialen en bijvoorbeeld uw aansprakelijkheid wanneer u aan het verbouwen bent eenvoudig verzekeren. 


besparen

10. Totaal Verzekeringspakket en duurzaam wonen

U kunt uw All In Woonpakket (zie nr. 8) uitbreiden met diverse zeer scherp geprijsde verzekeringen zoals een autoverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, doorlopende reisverzekering, pleziervaartuigverzekering, (gezins)ongevallenverzekering of een studentenverzekering. Klik hier voor de brochure 2020. Of klik hier voor meer informatie.

Hoe zorgen wij samen met u voor een groene toekomst?

Woongarant heeft een nieuw initiatief www.woongarantduurzaamwonen.nl opgestart. Dit is een platform waarop u groene energie kunt aanschaffen en ook gebruik kunt maken van de energievergelijker. Besparen via Woongarant dus.

Heeft u schade opgelopen? Dan biedt uw verzekering normaliter een vergoeding voor herstel in de oude situatie. Echter, met uw Woongarant verzekering heeft u de mogelijkheid aanvullend bij te betalen zodat u een nieuwer en energiezuiniger product kunt aanschaffen. Denk hierbij aan een betere wasmachine of droger wanneer deze door brand verloren zijn gegaan. Of moet uw dak vervangen worden na een storm en denkt u al enige tijd na over zonnepanelen?

Wij helpen u graag verder!


kredieten

11. Kredieten

Wanneer u bent verhuisd, komt er vaak veel op u af. Ook financieel. Verbouwen, inrichting of het veranderen van de tuin bijvoorbeeld. Het kan dan voorkomen dat u tijdelijk geld tekort komt. Hiervoor heeft Woongarant diverse kredietoplossingen beschikbaar. Ook kan het zo zijn dat u uw huidige krediet voordeliger via Woongarant kunt voortzetten. Vraag uw adviseur om meer informatie!